Raktárkészlet
Az étteremben való anyagfogyást a következő módon lehet ellenőrizni:
„Menü” fül „Raktárkészlet karbantartás”
Jelszó: „xxx” vagy az általatok beállított
Az „Alapmennyiségek” fülön tudjátok beállítani a készlet alapanyagainak mennyiségi jellemzőit, ami alapján számolja majd a rendszer a fogyást (dkg, doboz, db, stb.).
Méretegységeket tudtok magatoknak beállítani, vagy törölni.
Itt tudjátok felvenni az alapanyagokat is.
- Mennyiség mindig: 1
- Méret egység: legördülő listából tudjátok kiválasztani.
- Mentés
Ahhoz viszont, hogy a fogyást tudja mérni a CassaPoint, az ételekhez összetevőket kell rendelni.
„Étlap összerendelés” fül à válasszuk ki az ételt, amihez összetevőket akarunk rendelni. -> „Módosítás”
„Összetevő” fül: „Összetevők módosítása” alatt tudjuk felvenni az összetevőket -> ezután hozzá kell rendelni a kiválaszott összetevőhöz az alap mennyiséget a legördülő listából -> minden egyes hozzárendelés után „OK”-kal mentünk.
„Bevételezés, készlet”: itt tudjátok felvenni az újonnan érkezett szállítmányokat. A mezők kitöltése után „Készlethez” gombbal lehet menteni.
„Listák” funkció alatt pedig tudjátok figyelni a fogyást, a készleteket, stb.